2011

17 – 28 august 2011 Tabără la munte, Buşteni (jud. Prahova)
Jurnal de tabără

17.08: Ajungem la Buşteni, ne cazăm, servim cu multă poftă masa de  prânz şi repede în oraş: vizităm Mânăstirea Caraiman şi mergem la joacă în parc.

Vizitam Manastirea Caraiman Apoi joaca in parc Super distractie!

18.08: Azi ne-am trezit puşi pe fapte mari. Deci imediat după micul dejun, cu rucsacii pregătiţi, am luat-o către munte. A fost o tură frumoasă, reuşită, de antrenament, dar şi de testare a rezistenţei la efort fizic şi psihic. Nu a cedat nimeni. Avem un grup de copii minunaţi, cu care vom putea face multe în această tabără.
Deci tura a fost următoarea: Căminul Alpin – Poiana Urzicii – Plaiul Munticelu – Poiana Coştilei (triunghi roşu – 2 ore) – Plaiul Fânului – Valea Cerbului – Buşteni (bandă galbenă – 1 ora şi 1/2). Iar seara am trasat pe hartă drumul parcurs în drumeţie.

In Poiana Urzicii, gata de drumetie! Voinici pe poteca! Lucram harta traseului montan de astazi

19.08: Împreună cu copiii am făcut programul pentru astăzi. Au avut de ales:
1. O drumeţie: mers cu titicarul până la Gura Diham apoi la picior Cabana Diham – Pichetul Roşu – Cabana Poiana Izvoarelor – Gura Diham – mers cu titicarul până în Buşteni.
2. Sinaia: expoziţie de trenuleţe în Gara Sinaia şi Vila Luminiş – George Enescu (azi se împlinesc 130 ani de la naşterea maestrului).
Copiii au votat pentru a doua variantă, cu menţiunea că vom face şi drumeţia săptămâna viitoare.

Locomotiva electrica din Gara Busteni Expozitia de trenulete din Gara Sinaia In vizita la George Enescu

20.08: Tură adevărată pe munte: Buşteni – Hotel Silva – Cantonul Schiel pe Jepii Mari – Cabana Piatra Arsă ( triunghi albastru) – Piciorul Pietrei Arse – Poiana Stânii – Sinaia (bandă albastră ).

Pe Jepii Mari, inceput de urcus Pauza de masa, pe Jepii Mari Pe platoul Bucegi Pe Piciorul Pietrei Arse Pe stanca Franz Iosef In Gara Sinaia

21.08: La biserică, la Sf. Liturghie; în parc şi în poieniţă, la joacă.

In curtea bisericii In parc In poienita

22.08: Astăzi am testat rezistenţa fizică şi psihică a noilor veniţi în tabără. Aşadar am ales un traseu uşor, prin pădure, dar care a durat cam 4 ore şi jumătate.
De la gară am mers cu titicarul până la Cabana Gura Diham. De aici am mers pe marcaj triunghi albastru la Cabana Diham. Am putut localiza munţii din jur: Postăvaru, Piatra Mare şi Măgura Codlei. Iar de la Cabana Diham am văzut Bucşoiu, Colţii Morarului şi în zare Piatra Craiului. Vremea a fost foarte frumoasă, ca de obicei pentru turele noastre pe munte.
De la Cabana Diham am mers la Pichetul Roşu (punct roşu), apoi la Cabana Poiana Izvoarelor – Gura Diham (bandă roşie). Tocmai la timp pentru a prinde titicarul de la 14.30.

La drum! Am ajuns la Cabana Diham Pichetul Rosu

23.08: O nouă performanţă pentru copiii antrenaţi: M-ţii Baiului.
Am luat un microbuz (cursă locală) până în Azuga şi de acolo am urcat cu telegondola (la ora 09.00) în aceşti munţi. A fost un traseu bine ales, deoarece vremea a fost deosebită, cu mult clar, însorită dar nu toridă, cum sunt zilele frumoase din septembrie în care ne dorim să fim pe munte. Am putut admira pe întregul traseu panorama M-ţilor Bucegi şi nu numai: M-ţii Postăvaru, Piatra Mare, Măgura Codlei, Ciucaş şi Zăganu. Aceştia doi au putut fi văzuţi de pe Vf. Băiuţul. Coborârea a fost pe Culmea Zamora până în Buşteni.

In M-tii Baiului La "sfat" cu M-tii Bucegi Pe Culmea Zamora

24.08: Bucurie mare! Am mers la Ghimbav, la aeroclub: avioane, planoare, piloţi, paraşutişti. Copiii au fost şi ei pentru câteva clipe mici piloţi.

Ne apropiem de aparate. Suntem piloti! Mici piloti. Urmarim operatiunile de pregatire pentru zbor. Acum in planor. A fost o zi frumoasa!

25.08: În vizită la Cezar Petrescu. Ne cumpărăm „Cocârţ şi bomba atomică”, iar şcolarii se iau la întrecere la citit.

La drum. Pe banca lui Nestor Urechea La Casa Memoriala Cezar Petrescu

26.08: O nouă performanţă pentru micii montaniarzi: cucerirea Vârfului Omu, 2505 m alt. În sfârşit, am depăşit înălţimea Ciucaşului, cu care am tot cochetat anul trecut şi puţin anul acesta.
Deci trezirea la ora 06.15, mers la telecabină, prins a doua cursă. Mic dejun împreună cu Sfinxul şi direct la Cabana Omu, la care am ajuns după o ora şi 45 min.
Vreme deosebit de bună. Am văzut în drum spre cabană Valea Cerbului, Valea Ialomiţei, Mecetul Turcesc. După ce am atins vârful, l-am ocolit şi am putut vedea Valea Gaura, Vf. Bucşoiu, Valea Morarului. Iar în depărtare M-ţii Piatra Mare, Postăvaru, Ciucaş, Piatra Craiului. La poale oraşe, localităţi.
Coborârea a fost destul de lungă şi dificilă, dar copiii s-au descurcat foarte bine. Masa de prânz am servit-o în Poiana Văii Cerbului. Apoi ne-am întors la pensiune prin Poiana Coştilei, Căminul Alpin. La ora 17.00 aveam în faţă câte un suc, pentru a sărbători evenimentul.

Deasupra "marii" de nori Pe platoul Bucegi Orientare Vf. Omu Coborare pe Valea Cerbului Ultimul popas

27.08: Ziua de dinaintea plecării. Mergem în parc, în poienită, iar seara festivitatea de premiere.

Ne bucuram, ne jucam, ne cataram! Ne luam ramas bun de la poienita. Sarbatorim incheierea taberei. Primim diplome si desenam ce ne-a placut mai mult aici.

28.08: La biserică, la Sf. Liturghie, iar după masa de prânz ne întoarcem acasă.
La revedere, tabără dragă!

18 – 25 iunie 2011 Tabără la mare, Neptun (jud. Constanţa)

Cu iahtul pe Marea Neagra Jocuri pe plaja Si in mare

28 ian. – 04. feb. 2011 Tabără de schi, Azuga (jud. Prahova), Cupa Boreal la Schi ediţia a VIII-a

Copii cu bujori in obrajori Alunecare In varful partiei