2015

13 august 2015: O nouă tură pe munte, căutători de răcoare. Pornim spre Valea Prahovei, Munţii Bucegi. Traseul parcurs este următorul: Sinaia Cota 1400 – urcare cu telescaunul pe platou – coborâre pe fostul drum de vară (acum nemarcat) până în Şaua Lăptici (1830 m) – Cabana Padina (1509 m marcaj bandă roşie) – Schitul Peştera – Peştera Ialomiţei (vizitare) – Păstrăvărie (locul de îmbarcare în microbuz). Pe un timp frumos, de vară, a fost o excursie voioasă cu copii şi părinţi toţi adevăraţi montaniarzi.

23 iulie 2015: La scăldat! Nu de Ion Creangă, ci de Clubul Boreal.
Cine nu a mers în copilărie la scăldat? Ne propunem, aşadar, să le împărtăşim copiilor din amintirile noastre legate de verile fierbinţi. Dar nu în Bucureşti, pe malul Dâmboviţei, ci la Călăraşi, pe malul Dunării. Întâi vizităm Grădina Zoologică din acest oraş, după care ne oprim la Dunăre. Aici baie în toată regula, în apa caldă a bătrânului fluviu. Facem doar o pauză pentru masa de prânz la restaurant, apoi un somnic de după amiază pe plajă, la adăpostul umbrelelor. Din nou bălăceală până spre seară. Cum nu ne mai dăm plecaţi, reuşim să pornim spre casă cu promisiuni de a reveni.

16 iulie 2015: O tură pe munte, pentru adevăraţi montaniarzi. În această “expediţie” am cucerit două vârfuri de peste 2000 m altitudine din M-ţii Bucegi: Vf. cu Dor (2030 m)şi Vf. Furnica (2103 m). Traseul a fost următorul: Cota 1400 m – Şaua Vf. cu Dor (1925 m; pe drumul de vară până aici. Popas pentru masă la soare/ceaţă) – Masa Ciobanului – Vf. cu Dor – Şaua Vf. cu Dor – Cabana Cota 2000: popas pentru ciocolată caldă – Vf Furnica – Şaua Călugărului – Piatra Turcului – Cota 1400 pe drumul de vară. Şi oprire la Popasul Haiducilor din Sinaia pentru sărbătorirea reuşitei acestei ture.

07 iulie 2015: Excursie la Dunăre cu titlul “La scăldat!”. Pornim dis-de-dimineaţă spre Călăraşi – Chiciu, de unde traversăm Dunărea cu bacul. Ajungem astfel la Mânăstirea Dervent, unde micii excursionişti se roagă la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului şi la crucea de leac. De la Părintele Efrem aflăm istoria acestui loc. Apoi mergem la izvorul Sfântului Andrei, ne răcorim cu apa proaspătă şi rece, luăm şi pentru acasă şi ne întoarcem la bac. Odată ajunşi la Călăraşi, mâncăm de prânz la restaurant. Înarmaţi cu găletuşe, lopăţele etc. luăm cu asalt plaja din spatele restaurantului, pe malul Dunării, cu gând de întemeietori de castele si alte construcţii. Entuziasmul s-a încheiat când am intrat cu picioarele în apa caaaldăăăăă! Ce construcţii! Lăsăm totul baltă şi pornim în iureş LA SCĂLDAT! Iar seara, cu părere de rău dar cu promisiuni de revenire în acest loc, pornim spre casă.

06 mai 2015: Excursie la Zărneşti, în vizită la urşi, rezervaţia Libearty şi joacă pe tăpşane cât cuprinde!

17 aprilie 2015: Excursie pe Valea Teleajenului, la cules de Floarea Paştelui. Din program:
– Vizitarea Mânăstirii Cheia;
– Drumeţie pe Valea Tâmpei, în poiana de la poalele M-ţilor Zăganu. Observaţii asupra schimbărilor care au loc în natură la sosirea primăverii, a florei (ghiocei şi viorele) şi faunei;
– Ceai fierbinte şi fructe;
– Jocuri în aer liber: sportive, recreativ-distractive;
– Legende ale locurilor vizitate;
– Servirea mesei de prânz la Hotel Cheia.

19-20 ianuarie 2015: Pinguini pe schiuri. Prima excursie din acest an. Un grup de copii de la Clubul Boreal, cu vârste cuprinse între 3 si 7 ani, au mers la Azuga, pentru a se iniţia în “tainele schiului”. Au fost două zile de munte, de mers şi alunecare pe schiuri, pe zăpadă, în natură. A fost o testare a comportamentului lor, de a sta o noapte fără părinţi, numai între copii şi personalul de la club, testare trecuta de fiecare cu notă maximă. Acum rămâne dorinţa de a reveni la munte pentru mai multe nopţi şi pentru a progresa în acest frumos sport al iernii.